به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین گردهمایی کارشناسان امور مشارکت ها و شهرداری های ادارات کل کتابخانه های عمومی کشور امروز با حضور منصور واعظی دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی و علی غیاثی مدیر کل مشارکت ها و شهرداری های نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار شد.
واعظی خطاب به کارشناسان حاضر در این جلسه گفت: این حوزه ای که شما در آن اشتغال دارید موضوع اصلی فعالیت های نهاد نیست اما نقش آن به عنوان پشتیبان نهاد به گونه ای است که اگر انجام وظایف در آن به درستی انجام نشود، اهداف اصلی نهاد کتابخانه های عمومی کشور محقق نخواهد شد.
وی گفت: ما در یک نهاد غیر دولتی فعالیت می کنیم که از دولت و مجلس جدا هستیم. چون تلقی ابتدایی از تشکیل نهاد این بود که اگر در یک فضای عمومی فعالیت کنیم می توانیم نقش مضاعفی در شتاب دادن به میزان مطالعه مفید در کشور دهیم که البته این تلقی صحیح بود.
واعظی افزود: همه شاخص ها در 3 سال اخیر بیانگر این است که در 3 سال گذشته شاهد رشد 30 درصدی در طی مسیر اهدافمان بوده ایم. تعداد اعضای کتابخانه های عمومی در 2 سال گذشته بیش از 100 درصد افزایش داشته است. در حال حاضر باید بیاندیشیم که چگونه می توانیم با درگیر کردن شهرداران، مدیران، خیرین و دیگر دستگاه ها همه را بر روی یک هدف متمرکز کنیم که همانا افزایش میزان مطالعه مفید در کشور است.
در دریافت نیم درصدهای شهرداری بنا را بر تعامل گذاشتیم
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به موضوع اختصاص نیم درصد از درآمد شهرداری ها به کتابخانه های عمومی کشور گفت: در چند سال اول فعالیت نهاد جمعا چند میلیارد تومان از این نیم درصدها دریافت شد و هر ساله شاهد رشد 2 برابری این مبالغ بوده ایم. در این زمینه ما بنا را بر چالش و درگیری نگذاشتیم در حالی که میشد از این طریق به اهدافمان برسیم اما قائل به تعامل و همکاری بوده و سعی کردیم دوستان را با اهمیت و ضرورت این موضوع آگاه کنیم.
وی گفت: یکی از برکات نظام جمهوری اسلامی این است که مدیران آن پیش از هر چیز، افرادی علاقه مند به مسائل فرهنگی هستند و باید قدر این سرمایه را بدانیم. اگر چند شهرداری تخلف کردند و 5/0 درصد را پرداخت نکردند دست نهاد باز است و می تواند حقوق خود را بدست بیاورد اما مسیر اول، همانطور که گفته شد همدلی و همیاری است.
واعظی خطاب به کارشناسان امور مشارکت ها و شهرداری های ادارات کل کتابخانه های عمومی کشور گفت: فرهیختگان، مدیران و ائمه جماعات یاران شما هستند و باید حداکثر مشارکت این افراد را جلب کنید. در برگزاری هفته کتاب و طرح اهدای کتاب، شاهد موفق بودن برخی استان ها مانند زنجان و یزد بوده ایم که البته این به معنای عدم توفیق دیگر استان ها نیست بلکه هنوز گزارش کامل و جامع هفته کتاب به دست من نرسیده است.
وی ادامه داد: در نهاد به دنبال تصدی گری نیستیم و فقط به دنبال مدیریت و هدفمندی جریان مطالعه در کشور هستیم. اگر بتوانیم میزان مطالعه را در کشور افزایش دهیم به هدف خود رسیده ایم.
آمادگی حمایت از کتابخانه های مستقل را داریم
رئیس شورای فرهنگ عمومی با اشاره به کتابخانه های خیّرین گفت: کتابخانه هایی که توسط خیّرین ساخته شده و بعضا توسط همین خیّرین مدیریت می شود بسیار خوب و عالمانه اداره میشود. به عنوان مثال کتابخانه هایی در اصفهان، قزوین و یزد دیدم که به خوبی توسط این افراد اداره می شد. در این جلسه اعلام میکنم که این آمادگی را داریم تا از کتابخانه های مستقل حمایت کنیم.
واعظی ادامه داد: مواردی وجود دارد که با شهرداری اختلاف داریم و آن شهرداری نیم درصد خود را پرداخت نکرده است اما برای کتابخانه آن شهرداری کتاب میخریم و کتاب اهدا میکنیم. حتی در مواردی اعلام کرده ایم که کتابخانه ای از نهاد را در اختیار شهرداری قرار میدهیم که البته این امر یک شرایطی دارد که عبارتند از اینکه: کتابدارانی که برای تصدی کتابداری انتخاب می شوند کتابدار واقعی باشند و منابع کتابخانه جزو منابع مورد تایید نهاد باشند.
وی با تاکید بر استفاده از تمام حساسیت های مردم برای بالا بردن سطح مطالعه در کشور گفت: ما خواهان این هستیم که اگر خیّری کتابخانه ای ساخت آن را خود اداره کند و نهاد کتابخانه های عمومی او را یاری دهد نه این که کتابخانه ساخته شده برای اداره به نهاد واگذار شود.
نظر شما